Propojte konferenci s atmosférou koní

Pardubice jsou známé především díky VELKÉ PARDUBICKÉ. Počátkem srpna se poběží třetí kvalifikace na tento přetěžký závod. Zde můžete lehce propojit práci se zábavou. Dostihový spolek Pardubice Vám nachystá vlastní sky box dle přání. Dopoledne můžete jednat v nádherném prostředí dostihového areálu, s výhledem na legendární taxis a odpoledne již sledovat vlastní závody.

Srpnový dostih je v pořadí už třetím dílem seriálu kvalifikací na letošní ročník 132. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou. Na Pardubickém závodišti se uskuteční v sobotu 6. srpna 2022. 

Na programu mítinku bude celkem 9 dostihů. Vypsány jsou crossy – včetně dostihu pro klisny, klasická steeplechase, proutěné překážky a dostih rovinový.

Dress code srpnové kvalifikace je modrá barva.

Z historie srpnové kvalifikace

Historie třetí kvalifikace se začala psát v roce 1993, ale už mnohem dříve se konal v Pardubicích dostihový den uprostřed léta, a to se také běhal kvalifikační dostih. Od roku 1997 byl nedílnou součástí programu při třetí kvalifikaci i dostih druhé kategorie konaný jako Cena Peruána, trojnásobného vítěze Velké pardubické (1998 až 2000), a běhaný na distanci stejně jako Cena Labe, 5200 metrů.

První ročník srpnové kvalifikace, jak ji známe dnes, se poprvé běžel ve zmiňovaném roce 1993. Distance dostihu byla 5500 metrů a na start se postavilo sedmnáct koní, kteří bojovali o celkovou dotaci 70 tisíc korun. Kolem cílového mezníku proběhlo celkem jedenáct koní. Po boji o jednu délku zvítězil šestiletý Veron v sedle se svým trenérem Josefem Váňou. Na druhém místě doběhl Čakron a na třetím Lověnka, Čas vítězného Verona byl velmi kvalitní, a to 7:03,00. Kdo uhodl vítězství Verona, bral 34 korun za deset vsazených, velké pořadí bralo 2718 korun za deset vsazených.