Objevte více než 400 let starou tradici chovu koní v Kladrubech nad Labem.

Národní hřebčín Kladruby nad Labem slaví významné jubileum. Přesně 6. března před 444 lety císař Rudolf II. Habsburský povýšil původní koňskou oboru na císařský dvorní hřebčín. Poznejte vznešené koně císařů a králů – starokladrubské koně.

Nejkrásnější pohled na svět je z koňského sedla. Souhlasíte? Přijeďte se o tom přesvědčit na vlastní oči do Kladrub. Národní hřebčín Kladruby nad Labem je jedním z nejstarších hřebčínů na světě a zároveň domovem nejstaršího původního českého plemene koní – koně starokladrubského. Zdejší krajina pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní je pro svou jedinečnost zapsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

V rámci prohlídky lze navštívit stáje, kočárovnu s expozicí starokladrubského koně a zámek. Projeďte se krajinnou scenérií v kočáře taženém koňmi, nechte si předvést koně s odborným komentářem a výkladem k rodokmenu, nebo uspořádejte soukromou či firemní akci v netradičním prostředí kladrubského zámku. Areál disponuje vhodnými prostory pro pořádání svateb, konferencí, firemních setkání, rodinných oslav a dalších společenských událostí.  

Další informace o poskytovaných službách najdete na webu: https://www.nhkladruby.cz/sluzby